Pyas

Olsson! Ols-SON!!! Jag vet inte var du är, men jag vet att du hör mig. Vad är nu det här för dumheter? Vad har vi SAGT om att åka motorcykel på det där viset? Alltså, vi HAR ju gått igenom detta. ÅR efter ÅR efter ÅR. Så här kan du ju inte hålla på, det fattar du väl själv. Okay att du inte tänkte leva tills du blev hundra, så långt är vi ju med. Men för den skull måste du väl inte springa och DÖ?! Hur kul är det tror du?

Du skulle ju ha kommit hem i april. När de otäcka snödrivorna och de hala trottoarerna försvunnit från Stockholms gator. Du skulle ju ha spelat SM i Scrabble, det såg du ju fram emot hela vintern. Men nähä. Alla kom dit utom du. Tror du inte att det märktes kanske? Jaja, stanna kvar i pellejönslandet bara. Åk motorcykel och se vad som händer. Ditt dumma nöt, du gör ju allting fel. Om du ändå tänkte smita hade det väl varit smartare att göra det för ett par år sen när du var skyldig mig tiotusen spänn.

När du tackade nej till Scrabble-SM sa du till mig: ”Jag kommer hem när jag har åkt ur tio-i-topp-listan för Malmö Open i poker ”. Minns du det? Kul sagt, hör du. Där ledde du ju så stort efter femton års tävlande att det inte skulle ha räckt med femton år till för att peta bort dig. Men nu ska du ha klart för dig att det aldrig kommer att hända. Malmö Open har spelats för sista gången, det bestämmer jag från och med nu. Inte utan vår Olsson. Vad säger du nu då? Va? Den listan kommer du aldrig att lämna. Och det är inte den enda, om du trodde det.

Dumma dumma Olsson. Jag blir så trött. Fattar du inte hur ont det gör?

Du levde inte till hundra, men du levde i hundra. Ändå var du långsammare än alla andra. Ändå var du den kvickaste jag mött. Hur går det ihop? Inte alls. Typiskt dig, dumma Olsson, inget går ihop men allt går ihop. Alltså, jag vet inte var du är, men jag vet att jag kommer efter så fort jag har hittat dig. Visserligen är du bara skyldig mig hundra dollar nu, men ändå. Det finns faktiskt ingen möjlighet att Olsson kan vara nånstans där jag inte är. En stund kanske, men inte alltför länge. Vi är för lika för det i våra förvirrade själar. Vi ska spela gin rummy och mahjong och snacka skit och oskit.

Ditt dumma lilla Olssontroll. Fattar du inte hur ont det gör?

See you down the river.