Ur ett brev från Thomas Kaos Olsson till Anna Walldoff daterat Malmö 30 oktober 1997:

Visst är jag en smula smickrad av att du vill göra en film om mig. Fast det som jag verkligen tycker om är att jag dök upp i ditt huvud från ingenstans, och att du följde upp din tanke. Möjligen blir det aldrig någon film. För mig är det inte så viktigt. Du har redan inspirerat mig.  Jag tror inte på någon gud. Jag har inte heller någon blind tro på ödet. Men jag är förälskad i henne som jag kallar slumpen. Jag är alltid  redo att ta henne i min famn var helst jag möter henne, och följa henne en bit längs nyckfullhetens väg.

Det blev en film som varken Kaos eller Anna fick se med oss andra i publiken. Kaos dog i Laos i maj 2003, Anna i Stockholm, oktober 2003. Både rycktes ifrån oss väldigt hastigt, trafikolyckor. Annas nära vänner Baker Karim och Freddy Olsson har färdigställt filmen som nästan var färdig när Anna gick bort.

KAOS – En film av: Anna Walldoff om Thomas Kaos Olsson. Där ingen gatubelysning nådde, där återfinner vi Kaos och hans liv. Ett liv utan hem, familj och ordnade arbetstider. Kaos hade många hem och han levde på att spela poker. Samtidigt var han bländande intelligent och människor vid bardisken bjöd gärna på en öl för att få finnas i hans sällskap.

Filmteamet
Regi: Anna Walldoff
Manus: Anna Walldoff
Foto: Anna Walldoff
Klippning: Anna Walldoff
Musik: Patrick El-Hag, Thoasm Kaos Olsson
Musik: Andreas Karlsson
Berättarröst: Leif Andrée
Ljudtekniker: Jan Alvermark
Övrig medarbetare: Baker Karim
Producent: Freddy Olsson

Producerad av Gaist och Bokomotiv De Geer & Olsson AB med stöd av Svenska Filminstitutet/ filmkonsulenterna Jesper Bergom Larsson, Gila Bergqvist Ulfung, Per Nielsen och Hjalmar Palmgren.